Glazen deuren: Gelaagd glas voor binnen- en buiten

glazen deurenDoor de moderne uitstraling en vele toepassingmogelijkheden gelden glazen deuren als stijlvolle binnen-, buiten-, of schuifdeuren. Een deur die gedeeltelijk of geheel uit glas bestaat geeft een ruimtelijk effect, is tijdloos, in elk gewenst design te verkrijgen en afhankelijk van de soort gemakkelijk in onderhoud.

Een belangrijk aspect om rekening mee te houden bij aanschaf van een glazen buiten- of binnendeur is de veiligheidsgraad ervan.

De standaard glazen deur is gemaakt uit gehard glas. Dit is normaal en doorgaans stevig glas, gebakken in de oven. Nadelig is toch de breekbaarheid ervan. Hoewel de deur op zich stevig is en niet zomaar stuk zal gaan, is er bij glasbreuk sprake van versplintering in ontelbare stukjes. Een topper onder de veiligheidsglasdeuren is de gelaagde geharde deur. Deze soort deuren versplinteren ook bij schade, maar een inwendige folie houdt de stukjes goed bij elkaar. Dit betekent een optimale veiligheidsgarantie. De techniek is overgenomen uit de automobielindustrie, waar ze wordt toegepast op de voorruit in de wagen.

De geharde gelaagde deur bestaat uit twee glasbladen die middels een folie aan elkaar worden gekleefd. Het glas wordt onder hoge druk verhit tot 145°C. De folie die zich tussen de lagen bevindt versmelt met het glas zodat alles als één geheel oogt. Het aanzicht van de deuren wordt bepaald door de folie, die transparant, mat en met een design geplaatst kan worden. Zo krijg je bijvoorbeeld de look van een strakke gezandstraalde deur, maar met een ongelooflijk gemak in onderhoud aangezien de deuren aan beide zijden het gladde oppervlak behouden. Wat water met detergent volstaat ruimschoots.

Een andere noemenswaardige eigenschap is de geluidsisolatie tussen twee ruimten. De folie tussen de twee lagen glas vormt een onderbreking in de glasmassa die voorkomt dat geluid op een normale manier verder kan reizen.

Dankzij de geharde gelaagde deur creëert u sfeer in uw interieur.

Dit bericht is geplaatst in Binnendeuren. Bookmark de permalink.