De juiste buitendeur kiezen.

Wanneer we aan buitendeuren denken, komt de voordeur als eerste in onze gedachten. Maar ook een achterdeur en eventuele zijdeur kunnen deel uitmaken van de buitendeuren van een huis. Bij het kiezen van deze buitendeuren zijn er enkele kenmerken die afhankelijk zijn van de deur en enkele kenmerken die voor alle buitendeuren hetzelfde zijn. Zo is het bij buitendeuren essentieel om rekening te houden met hun vermogen tot isoleren en de mate waarin zij ongewenste bezoekers zullen buiten houden. Buitendeuren zullen om deze redenen vaak steviger en dikker zijn dan binnendeuren. De afwerking van de contouren zal duidelijk verschillen omwille van hun isolerende karakter.

Naast deze eigenschappen zijn buitendeuren mee bepalend voor het karakter van de woning. Om die reden worden buitendeuren meestal samen met de ramen gekozen zodat dit alles één coherent geheel vormt. De stijl en het materiaal waarin men een buitendeur kiest zal afhankelijk zijn van de woning en persoonlijke smaak van de eigenaar.

Wie hip en trendy wil zijn, kiest voor aluminium bij zijn buitendeuren. Aluminium leent zich uitstekend voor buitendeuren en is helemaal in de mode. Het oogt strak, minimalistisch en modern en grijpt terug naar het functionele in plaats van het artistieke. Van franjes en motieven is er geen sprake, tenzij ook deze strak zijn en binnen het moderne karakter van de deur passen. Vooral bij nieuwbouw is dit de eerste keuze.

Dit bericht is geplaatst in Buitendeuren. Bookmark de permalink.