Houten buitendeuren zijn nog steeds populair

houten buiten deurenJaarlijks worden er om en bij de 750.000 buitendeuren verkocht. Het grootste percentage hiervan is uit hout vervaardigd. Het is een uiterst flexibel materiaal, bewerkbaar tot alle maten, vormen en profielen. Van klassiek tot modern. U geeft uw buitenschrijnwerk een nieuw kleurtje of behoudt de houtstructuur met een transparante afwerking.

Houten ramen en deuren dragen sterk bij tot het wooncomfort. Hout voelt altijd aangenaam warm aan en bezit een hoge natuurlijke isolatiewaarde die koudebruggen en condensatie buitenspel zet. Houten buitenschrijnwerk is ook brandveilig: omdat het hout eerst verkoolt, wordt het inbrandproces vertraagt.

Een goede buitendeur bestaat uit massief hout of een degelijke sandwichconstructie. Let hierbij op dat de verlijming bestand is tegen hoge vochtconcentraties. De kwaliteit van de houten buitendeur wordt voornamelijk bepaald door deze verlijming maar ook door de houtsoort, en de beschermlaag van het oppervlak.

Mits een correcte afwerking en dus behandeling van uw houten buitendeur maakt u haar bestand tegen alle weersomstandigheden. Aan buitendeuren worden immers hoge eisen gesteld op dit vlak. Ze staan bloot aan grote temperatuurverschillen. Terwijl de binnentemperatuur vaak meer dan 20°C bedraagt, kan het buiten stevig vriezen. Ook onder de gevolgen van wind en regen hebben houten buitendeuren te lijden.

De levensduur van een houten deur is mits het goede onderhoud ervan bijna onbepaald. Regelmatig dus even volledig schuren, opnieuw verven en behandelen tegen UV-straling, temperatuurschommelingen en vocht.

Dit bericht is geplaatst in Buitendeuren. Bookmark de permalink.